Депутат повдигна въпроса от трибуната на парламента Журналистка изненадващо е снимала

...
Депутат повдигна въпроса от трибуната на парламента Журналистка изненадващо е снимала
Коментари Харесай

Кирил Петков спипан на среща в хотел с могъщ бизнесмен – притискат го да даде обяснение

Депутат повдигна въпроса от трибуната на Народното събрание

Журналистка изненадващо е снимала съпредседателя на парламентарната група (ПГ) на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Кирил Петков с могъщия предприемач Спас Русев. Случката е от лобито на столичен хотел.

Видеото, което журналистката Соня Колтуклиева от уеб страницата pik.bg е направила, се популяризира и във фейсбук от през вчерашния ден. Към момента обаче няма коментар от страна на Кирил Петков.

Това провокира реакция от страна на депутата Радостин Василев, който се отдели от парламентарната група на ПП-ДБ. При разискването на законопроекта за възобновимите източници в морските пространства той взе думата по процедура: „ Във връзка с полемиките по актуалната точка, в която става въпрос за лобизъм най-вероятно – това, което запознат съм сътрудниците... за следващ път от „ Демократична България “ и с късото идване на Кирил Петков... Уважаеми господин Петков, елате да обясните през вчерашния ден със Спас Русев какво правихте на тази среща, не се крийте, тъй като – ясно е, че половината от законопроектите на ПП-ДБ са лобистки, а Спас Русев е прочут в българското общество като лобист, най-вероятно прикрит притежател на Нова телевизия, bTV, притежател на „ Булсатком “. Г-н Петков, Настимир Ананиев няма да избяга, елате тука, обяснете какво си писахте не бележката през вчерашния ден. Добре, че има една журналистка да влезе, да ви хване. Това е повтаряне на абсурда с яхтата – същият Спас Русев, единствено Доктора, Бог да го елементарни, го няма, Пепи Амигоса. Това е безусловно същата картинка 20 години по-късно. “

Василев прикани ръководителя на Народното събрание: „ Г-н ръководител, апелирам да поканим Кирил Петков да пристигна да изясни – водач на партия от ръководещото болшинство, какво прави с господин Спас Русев, какво си написа на бележката. И дали ще строят вятърни генератори в Черно море – не знам, само че сигурно тези хора обслужват непознати ползи, той е задължен да отговори на обществото. Понеже казионните медии няма да го попитат, няма и да излъчат – аз желая от трибуната да го попитам: съгласно него вярно ли е да се среща с един лобист, който е обвързван с всичко друго, само че не и с бистрота. Жалко, че го няма и господин Пеевски – те имат някакви връзки там по бизнес линия, може би го е пратил на индулгенция. Не знам – би трябвало да изясни. Искам да го поканите, вие сте ръководител, да се върне! Той бяга, излезна от залата с една дружинка – да изясни. Това е ръководител. Ако аз съм с някой човек и ме питат – какво правиш с него, ще изляза и ще кажа: върша това, това и това. Но той се крие. “

Росен Желязков отвърна единствено: „ Не съм нито класен, нито дружинен началник, да поканвам другарчетата в зала. “

Очаква се отговор от Кирил Петков.

От видеото на Соня Колтуклиева се вижда, че Петков и Спас Русев са неприятно сюрпризирани. Журналистката задава въпроси първо на съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ. Той обаче става и си потегля съвсем безмълвно. Това малко по-късно прави и Спас Русев. 

Гледайте видеото тук:



Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР